Мистецькі посиденьки учителів початкових класів

Уроки мистецтва уводять школярів у світ творчості, допомагають відчувати радість пізнання, формують компетентності, необхідні для художньо-творчого самовираження. Учителі початкових класів повинні йти в ногу з часом, щоб розуміти теперішніх дітей, які сприймають світ і себе в ньому по-іншому.
29 лютого 2024 року на базі Бунівської гімназії імені Юрія Липи відбувся семінар « Прийоми мотивування дітей до пізнання, дослідницької та творчої діяльності на уроках інтегрованого курсу “Мистецтво”. Своїм досвідом ділилися: Наталія Матвіїв, учитель образотворчого мистецтва, Ольга Степаненко, учитель музичного мистецтва та Надія Матвіїв, учитель початкових класів. Модератори: Уляна Глова, Ірина Кондрацька, Наталія Дроф’як, консультанти КУ ЯМР «ЦПРПП».
Головний акцент зустрічі- практичні прийоми мотивації, що сприяють появі в учня ініціативності й любові до навчання, спонукають його діяти з максимальною енергією в різних навчальних ситуаціях.
Учителі поринули в атмосферу творчості, креативності. Веселі розспівки, ритмічні вправи, пісня «Треба мріяти завжди», віртуальна подорож на літаку «Мрія» до країн Скандинавії ( де живуть найщасливіші люди на землі) – далеко не весь перелік вправ та завдань, які учителі поклали у свою методичну скарбничку, щоб використати на своїх уроках мистецтва.
Учасники семінару досліджували, пізнавали і творили. На дерев’яних дощечках пензлем та фарбами вимальовувалися весняні квіти та джмелики. Уміло керувала творчим процесом Наталія Матвіїв.
Підсумок зустрічі: креативні ідеї, методичні знахідки, практичні вправи, гарний настрій, позитивні емоції та власноруч виготовлені подарунки.
Дякуємо учителям та адміністрації школи (директору Світлані Гринчак, заступнику директора з навчально – виховної роботи Марії Романик-Ярмусь) за позитив та відчуття радості, захоплення і щастя від творчої діяльності у стінах вашого закладу освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *